Brownie sajttorta

Brownie sajttorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 24 szelethez:

a brownie részhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 evpkanál kakaópor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • *

a sajttorta részhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 evpkanál kakaópor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • *
  • 50 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 rúd vanília pépje
  • 7 dkg liszt

Elkészítés:

Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a vízgőzről levéve kicsit hűlni hagyjuk. 20 x 20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Közben a lisztet összekeverjük a kakaóporral és a keményítővel. A tojást a cukorral habosra keverjük, vékony sugárban hozzáöntjük a langyos olvadt csokit, elkeverjük, majd beleforgatjuk a száraz alkotóelemeket is. A tészta felét beletöltjük a tepsibe és elterítjük, hogy mindenhova jusson.

A sajttorta részhez a mascarponét a cukorral, a tojással és a vaníliapéppel krémesre keverjük, majd beleszórjuk a lisztet, amit szintén elkeverünk benne. A folyékony masszát a barna tésztarészre öntjük.

A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. Közben a márványozáshoz a fehér tészta tetejére halmozzuk a maradék barna tésztát és kanállal szétkenjük benne. Mivel a barna tészta sokkal keményebb, mint a fehér, így nem fog teljesen elvegyülni a kettő, hanem szép márványos hatása lesz a sütemény tetejének. A sütőben 45-50 percig sütjük.

Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd másnapig a hűtőbe tesszük. Hidegen szeleteljük és tálaljuk. Ha még melegen ennénk, kínáljunk hozzá vaníliafagylaltot.

Hasonló receptek