Brownie keksz

Brownie keksz
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 bögre liszt
  • 20 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 kiskanál vanília aroma
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 90 g étcsokoládé
  • 1 csipet só
  • 1 csomag színes csokis cukordrazsé
  • (a bögre 3dl-es)
  • 1,5 bögre liszt
  • 20 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 kiskanál vanília aroma
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 90 g étcsokoládé
  • 1 csipet

Elkészítés:

A margarint a cukorral, a tojással, az aromával és az étolajjal jól kikeverjük, majd utána beletesszük az apróra vágott csokit, a kakaóport, a sütőport, a lisztet, a csipet sót és az egészét jó alaposan összekeverjük.

A tésztamasszából vizes kézzel nagyobb dió nagyságú gombócokat formázunk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távolabb (sülés közben megnőnek).

Mindegyik tésztagombóc tetejére tetszés szerint cukorkákat nyomunk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 percig sütjük (nem kell megijedni, mikor kivesszük a sütőből, hogy nagyon lágy a tészta, mert hűlés közben szilárdul meg).

Nekem ebből az adagból 21 db keksz lett.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Tünde küldte be. Köszönjük!