Brownie házi szederlekvárral

Brownie házi szederlekvárral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé (legalább 50% kakaó tartalmú)
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csipet só
  • a tálaláshoz:
  • tejszínhab
  • házi szederlekvár
  • néhány szem szeder
  • mentalevél
  • 20 dkg étcsokoládé (legalább 50% kakaó tartalmú)
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csipet
  • tejszínhab
  • házi szederlekvár
  • néhány szem szeder
  • mentalevél

Elkészítés:

Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk (vagy kikenjük zsiradékkal és megszórjuk liszttel). A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A vajat a csokoládéval gőz fölött felolvasztjuk, egynemű masszává keverjük, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat a cukorral és egy csipetnyi sóval habosra verjük, majd hozzákeverjük a langyos csokoládés vajat, a rumot és a vaníliát. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát belesimítjuk az előre elkészített tepsibe.

Ha azt szeretnénk, hogy puha, szaftos maradjon a sütemény, akkor előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót, és ha még ragacsos a tészta, kapcsoljuk le, mert még a hűlés során is szilárdul. Ha viszont azt szeretnénk, hogy átsüljön, akkor hagyjuk még 5-6 perccel tovább a sütőben.

Miután kihűlt, én tálaláskor házi szederlekvárral, tejszínhabbal kínáltam, de szerintem bármilyen más, savanykás lekvár remekül illik hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti