Brokkolival töltött jacket potato sajtszósszal

Brokkolival töltött jacket potato sajtszósszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 db nagyobb burgonya
  • 1 fej nagyobb brokkoli
  • bors
  • olívaolaj
  • 4 szelet bacon
  • vaj
  • *
  • a sajtszószhoz:
  • 200 g edámi sajt
  • 1 púpozott teáskanál keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 ½
  • dl tej
  • 4 db nagyobb burgonya
  • 1 fej nagyobb brokkoli
  • bors
  • olívaolaj
  • 4 szelet bacon
  • vaj
  • 200 g edámi sajt
  • 1 púpozott teáskanál keményítő
  • 1 dl tejszín
  • 1 ½ dl tej

Elkészítés:

A sütőt 200 C fokra előmelegítjük.

A burgonyákat jól megmossuk és egy tepsibe helyezzük, bedörzsöljük olívaolajjal és sóval. 200 C fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük, majd plusz 15 percre felemeljük a hőfokot 220 fokra és úgy sütjük ropogósra.

Közben a brokkolit alaposan megmossuk, rózsáira szedjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, a bacont is mellé tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük. (Az a legjobb, ha a krumpli sütési ideje vége előtt 20 perccel betesszük mellé a sütőbe.)

Ha minden kész, tálalhatunk: lesöpörjük a fölösleges sót a krumplikról, majd két metszést ejtünk rajtuk, egyet hosszában, egyet keresztben. Kirakjuk őket egy tányérra, majd egy határozott mozdulattal két oldalról összenyomjuk, úgy, hogy kinyíljon a krumpli.

A sajtot kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük és megszórjuk keményítővel, ráöntjük a tejszínt, a tejet és a fűszereket, majd addig főzzük, amíg szép homogén állagú mártást nem kapunk. Ezek után minden krumplirózsába teszünk egy darabka vajat, beletesszük a brokkolit, nyakon öntsük sajtszósszal és megszórjuk az összetördelt bacon-chipsszel.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti