Brokkolis töltött tojás kaviárral

Brokkolis töltött tojás kaviárral
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg mirelit brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 doboz kaviár
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 csipet őrölt bors
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • A sajtmártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • A szóráshoz:
  • 2-3 evőkanál reszelt sajt
  • 40 dkg mirelit brokkoli
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 doboz kaviár
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 csipet őrölt bors
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • 2-3 evőkanál reszelt sajt

Elkészítés:

Sós vízben megfőzzük a brokkolit. Egy magasabb peremű tűzálló tálat kivajazunk.
A tojásokat forró, sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk, kettévágjuk, majd sárgájukat kikanalazzuk egy tányérra. A tojássárgát villával összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, a tejfölt, és a zsemlemorzsát, aztán visszatöltjük a tojásokba a krémet.

Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, és addig keverjük kislángon, amíg felhabzik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük a tejet. Habverővel folyamatosan keverjük. Beleszórjuk a reszelt sajtot, visszatesszük a tűzre, és átmelegítjük. Megszórjuk egy kis borssal és szerecsendióval.
A kivajazott tál aljára szépen lerakosgatjuk a brokkolit és a tojásokat, majd nyakon öntjük a sajtszósszal és megszórjuk reszelt sajttal és egy kis ételízesítővel az egészet.
Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti