Brokkolis sonkás makaróni

Brokkolis sonkás makaróni
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 csomag makaróni
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tej
  • 10 deka reszelt sajt
  • olívaolaj
  • 10 dkg gépsonka
  • bors
  • vaj a tepsi kikenéshez
  • (a tepsi 24 x 22 cm-es)
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 csomag makaróni
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • olívaolaj
  • 10 dkg gépsonka
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

A megmosott brokkolit rózsáira szedjük, majd hideg vízben, amibe kis kanál szódabikarbónát teszünk roppanósra főzzük.

A hagymát kis kockákra vágjuk és a forró olajon, ami csupán 1-2 kanál megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott gépsonkát. A tésztát lobogó forró sós vízben megfőzzük, és összekeverjük a hagymás sonkával. A roppanós brokkolit leszűrjük.

A tepsit margarinnal kikenjük, az aljára teszünk a hagymás-sonkás tésztából, amire a kis kockára vágott paradicsom és a brokkoli kerül. Erre ismét tészta jön, majd brokkoli és paradicsom.

A tojást a tejjel összekeverjük és a brokkolis tésztára öntjük. A tetejét bőségesen megszórjuk reszelt sajttal és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol először fóliával letakarva kb.10 percig sütjük, utána a fóliát levéve halvány sárgára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Domján Mária küldte be. Köszönjük!