Brokkolis mandulás pulykacomb

Brokkolis mandulás pulykacomb

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csontozott-bőrözött pulyka felsőcomb
  • 1 fej hagyma
  • 30 dkg brokkoli
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg kápia paprika
  • 0,5 dl olaj
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • 6 dkg pirított szeletelt mandula
  • 1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
  • (igény szerint lehet hozzáadni, vagy belekeverni párolt rizst)

Elkészítés:

Nagyon ízletes ebédre, vacsorára egyaránt.

A húst megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket.

A hagymát finomra vágjuk, majd megfuttatjuk az olajon. Rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük, kevés víz aláöntésével, letakarva pároljuk 40 percen át. Eközben a brokkoli rózsákat lobogva forró vízben főzzük 3 percen át, majd leszűrjük.

Amikor a hús puha, ráöntjük a tejszínt, beletesszük a vékony csíkokra vágott paprikát, a brokkolit, és 5-6 perc alatt kíméletesen összeforraljuk. Ha szükséges, fűszerezzük, sózzuk, és beleszórjuk a vágott petrezselymet.

Ízlés szerint összekeverhetjük rizzsel is, majd tálaljuk. Tálaláskor megszórjuk pirított mandulával.

Neked ajánljuk