Brokkolis-gombás-spárgás kosarak

Brokkolis-gombás-spárgás kosarak
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 darabhoz:
  • 1 csomag előhűtött leveles tészta
  • 10 dkg kisebb gomba
  • pici olaj
  • kakukkfű (nem kötelező)
  • 15 dkg fagyasztott brokkoli
  • 10 dkg spárga
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 5 dkg gorgonzola
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • bors
  • *
  • a tészta kenéséhez:
  • egy kevés felvert tojás
  • *
  • a tetejére:
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 1 csomag előhűtött leveles tészta
  • 10 dkg kisebb gomba
  • pici olaj
  • kakukkfű
  • 15 dkg fagyasztott brokkoli
  • 10 dkg spárga
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 5 dkg gorgonzola
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • bors
  • 1 db tojás
  • *
  • 3 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A gombát szeletekre vágjuk és egy pici olajon megpirítjuk, kakukkfűvel ízesítjük (nem kötelező, de én imádom a gombához).

A brokkolit sós vízben 5 percig forraljuk, lecsöpögtetjük, amikor kihűlt, kis darabokra tördeljük és egy tálban összekeverjük a gombával és a megpárolt spárga fejekkel. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a villával összetört kék sajtot, a reszelt füstölt sajtot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A leveles tésztát négyzetekre vágjuk és kibéleljük velük egy muffin sütő forma kivajazott mélyedéseit. Belerakom a krémet, bekenem tojással a kilógó tésztát és megszórom a tetejüket reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Körtvélyessy Andrea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti