Brokkolis-csirkés masni

Brokkolis-csirkés masni
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 3-4 brokkoli rózsa (nálam fagyasztott)
  • 2 szál újhagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tömlős sajtkrém
  • 2 dl főzőtejszín
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1-2 teáskanál csirke fűszersó
  • 15 dkg masnitészta
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 3-4 db brokkoli rózsa (nálam fagyasztott)
  • 2 szál újhagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db tömlős sajtkrém
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 teáskanál csirke fűszersó
  • 15 dkg masnitészta
  • bors

Elkészítés:

Enyhén olajos-sós vízben szokás szerint kifőzzük a tésztát, majd félretesszük. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük egy kevés csirke fűszersóval.

Az olajat egy serpenyőbe vagy wokba tesszük, felmelegítjük, és beledobjuk a húst, a karikázott újhagymát és a fagyasztott brokkoli rózsákat. Rányomjuk vagy ráreszeljük a fokhagymát. Átkeverjük, közepesre tesszük a lángot, és néha megkevergetve addig sütjük, amíg a hús kap egy kis színt, a brokkoli és a hagyma pedig ressre párolódik.

Amíg elkészül, addig egy tálba kinyomjuk a sajtkrémet (nekem most sonkás volt itthon), hozzáöntjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk. Nyakon öntjük vele a brokkolis csirkemellet, és meg-megkeverve hagyjuk, hogy kicsit besűrűsödjön. (Számoljunk azzal is, hogy a tészta magába szív valamennyit a szaftból még. Öntsük is bele, forgassuk jól át, hogy a mártás minden tésztamasnit egyenletesen bevonhasson.)

Megjegyzés:

A receptet Sikli Tímea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti