Brokkolis-besameles burgonya

Brokkolis-besameles burgonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db főtt burgonya
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg brokkoli rózsa
  • a besamelhez:
  • 12 dkg vaj
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4,5 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • a tetejére:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 6 db főtt burgonya
  • 30 dkg brokkoli rózsa
  • 12 dkg vaj
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4,5 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonya héját lehúzzuk, keskeny karikákra vágjuk. A brokkolit enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.

Elkészítjük a besamelt: egy lábasban a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet, egy kis sót, őrölt borsot és csomómentesre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.

Egy tepsit olajjal kikenjük. A burgonya szeleteket a tepsi alján elrendezzük, sóval meghintjük, majd rárakjuk a brokkoli rózsákat. A brokkolira kerül a besamel mártás, amit megszórunk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és a sajt pirulásáig sütjük.

Köretnek vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!