Brokkoli tojással, virslivel csőben sütve

Brokkoli tojással, virslivel csőben sütve
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 nagy sárgarépa
  • 3 pár virsli
  • 7 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 dkg vaj
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 nagy sárgarépa
  • 3 pár virsli
  • 7 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

5 tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk, és cikkekre vágjuk. A brokkolit enyhén sós vízbe roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. (Én tettem a főzővízbe fél kávéskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a színe főzés után.)

A sárgarépát megpucoljuk, felkarikázzuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A virslit ízlés szerint felkarikázzuk. Egy jénaitálat (vagy tepsit) vajjal kikenünk, beleszórjuk az előzőleg megfőzött brokkolit, majd rápakoljuk a roppanósra főzött sárgarépa és a virsli karikákat, valamint a cikkekre vágott főtt tojást.

A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, a maradék két egész tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a rakottas tetejére. Helyezzük előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük, majd megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, és addig sütjük tovább, amíg a sajt ráolvad. (ízlés szerint több sajtot is rászórhatunk.)

Tálalás előtt a rakottast ízlés szerint a tányérra kanalazzuk, majd úgy kínáljuk. Brokkoli helyett karfiollal is elkészíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!