Hozzávalók:
  • 35 dkg brokkoli
  • 3 dl tejföl
  • 1 húsleveskocka
  • 1 ek. liszt
  • reszelt szerecsendió
  • őrölt bors
  • levesgyöngy
  • 35 dkg brokkoli
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ek. liszt
  • 3 dl tejföl
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • levesgyöngy

Brokkoli krémleves

Elkészítési idő
4,0 14 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A megtiszított és rózsáira szétszedett brokkolit belerakjuk 1 liter forró vízbe és a leveskockával főzzük, fedő alatt.

Mikor már elég puha, akkor kikeverjük a tejfölt liszttel, kis főzővízzel higítva, majd besűrítjük vele a levest.

Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

Miután főztük néhány percet, levesszük a tűzről és biotmixerrel pépesítjük.

Levesgyönggyel tálalahtó is a brokkoli krémleves.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti