Brisalmakompót

Brisalmakompót
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db birsalma
  • 2 db darabos fahéj
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 púpos evőkanál cukor
  • víz
  • 4 db birsalma
  • 2 db darabos fahéj
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 púpos evőkanál cukor
  • víz

Elkészítés:

A birsalmát megmossuk, majd cikkekre vágjuk.

Egy lábosba rakjuk a feldarabolt birsalmát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, és lassú tűzön puhára főzzük.

Kihűtjük és sültekhez kínáljuk, de önmagában fogyaszthatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti