Brassói zöldborsóval tepsiben sült burgonyával

Brassói zöldborsóval tepsiben sült burgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sertés szűzpecsenye
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj

A sült burgonya hozzávalói:

  • 6-8 szem krumpli
  • só 3-4 evőkanál olívaolaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A szűzpecsenyét kisebb kockára, a fokhagymát apróra vágjuk. A zöldborsót kivesszük a fagyasztóból és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. (Friss zöldborsóval is készíthetjük, úgy még finomabb lesz.)

A felkockázott szűzpecsenyét enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.

Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a befűszerezett húst, és elkezdjük párolni. Amikor már kezd kifehéredni, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és 5-6 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt zsírjára sütjük. Tálalásig melegen tartjuk.

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben, pár perc alatt, félpuhára főzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk. Az sóval összekeverjük olajat (ízlés szerint), majd ráöntsük a félpuhára főzött krumplira. Ezután kézzel, óvatosan össze forgassuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd elterítsük rajta az olajjal összekevert krumplit. A sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.

Tálaláskor tányérra tesszük a sült krumplit, rákanalazzuk a zöldborsós brassóit, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk