Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 500 g sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 8 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 1 db paradicsom
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • 1 kg burgonya
  • *
  • a sütéshez:
  • étolaj
  • 500 g sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg szalonna
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • 1 kg burgonya
  • étolaj

Elkészítés:

A hagymát és a húst kockákra vágjuk. A zsíron megdinszteljük a hagymát, majd rárakjuk a húst és fehéredésig sütjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. Felöntjük vízzel és beletesszük a zúzott fokhagymát. Fedő alatt készre főzzük.

Közben a krumplit sós vízben megfőzzük. Ezután megpucoljuk és kockákra vágjuk, majd forró olajban szép pirosra megsütjük.

Amikor már puha a hús megkóstoljuk, és ha kell rá még fűszer, akkor újra megfűszerezzük. Majd hozzáadjuk a sült krumplit és összekeverjük. Savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ági küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti