Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál házi darált pritaminpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • majoránna
  • piros fűszerpaprika
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 kg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál házi darált pritaminpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • majoránna
  • piros fűszerpaprika
  • 1,5 kg burgonya

Elkészítés:

A combot megmossuk, kockákra vágjuk.

Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az olajon kisütjük, majd félre tesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá, majd hozzáadjuk a paradicsomot, darált paprikát, az apróra vágott fokhagymát. Egy kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára sütjük.

Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk. Amikor megsült, pirospaprikával megszórjuk, a szalonna darabkákat belekeverjük. Míg sült a húsunk, menet közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk és forró olajban kisütjük. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük és tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!