Bounty szelet

Bounty szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. tej
  • 2 ek. szerencsi kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A kókuszos krémhez:

  • 4 ek. cukor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • fél l tej
  • 2 ek. cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1 ek. cukor
  • 1 csomag habfixáló

A csokimázhoz:

  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. szerencsi kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek. víz

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kis cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a megmaradt cukorral, a kakaóporral és az olajjal alaposan kikeverem, a tejjel fellazítom. Beleszitálom a sütőporral elvegyített lisztet, végül óvatosan beleforgatom a felvert habot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát.

Közben elkészítem a krémet. 1 dl vízből, 4 kanál cukorból

közepes lángon, kevergetve szirupot olvasztok, beleszórom a kókuszreszeléket, hagyom kihűlni.

A pudingot megfőzöm a fél liter tejben 2 kanál cukorral és 20 dkg margarinnal, állandóan kevergetve, majd kihűtöm.

A habtejszínt robotgéppel felverem, a habfixálót belekeverem.

A 3 kihűlt krémet összekeverem.

A megsült, kihűlt piskótáról lehúzom a sütőpapírt, és hosszában félbevágom. A két lapot keresztben félbevágom.

Tálcára helyezem az egyik lapot, és a krém negyedével megkenem, így folytatom a rétegezést. Hűtőbe teszem dermedni.

Elkészítem a csokimázat. Felmelegítem a hozzávalókat, míg a cukor el nem olvad. A dermedt sütemény tetejére locsolom.

Neked ajánljuk