Bounty szelet

Bounty szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához (22x32 cm-es tepsihez):

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1,5 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojássárgája (nagy)
  • 1 dl tej

a kókuszos töltelékhez:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 5 db tojásfehérje (nagy)
  • 12,5 dkg porcukor

a pudingos krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 20 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

a csokoládé ganachehez:

  • 12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín (vagy Hulala)

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felkockázott margarint, és elkezdjük összemorzsolni. Ezután hozzákeverjük a porcukrot, és a kakaót, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és a tej felét. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát – a maradék tejet apránként adagolva hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (A tejet mindenképpen apránként adjuk hozzá, mert a liszttől függ, hogy kevesebb, vagy esetleg több kell-e bele.)

A tésztát ezután két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik tésztagombócot enyhén lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre nyújtjuk ki. Ezután a sütőpapírral együtt átemeljük a tepsibe, majd rákenjük a kókuszos tölteléket.

A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett apránként hozzáadjuk a porcukrot, hogy kemény habot kapjunk. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd keverőkanállal óvatosan összekeverjük a habbal.

A tepsiben lévő tésztára egyenletesen rákenjük a kókuszos habot, majd lisztezett felületen kinyújtjuk a másik tésztagombócot, és óvatosan a tetejére helyezzük. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 25-30 percig sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon 25 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet, a tojássárgákat, és szintén simára keverjük. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt sűrűre főzzük, majd egészen kihűtjük.

A porcukrot és a vaníliás cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a teljesen kihűlt pudingot is. Végül egyenletesen rákenjük a teljesen kihűlt tésztára a pudingos krémet, majd pár órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

A csokoládét egy tálba tördeljük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejszínt, és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett felolvasztjuk. Ezután a hűtőből a süteményt kivesszük, és egyenletesen rákenjük a csokoládékrémet, majd hagyjuk, hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk. Igazi krémes finomság, mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk