Bounty kalács

Bounty kalács

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg margarin (olvasztott)
  • 80 ml tej (langyos)
  • 1 db tojás
  • csipet só

a kókusz töltelék hozzávalói:

  • 1,2 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 2 dkg margarin
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10 dkg kókuszreszelék

a csokoládé töltelékhez:

  • 1,5 tábla csokoládé (tej vagy ét csokoládé)

a kenéshez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál víz

a tetejére:

  • porcukor

Elkészítés:

A lisztbe beletesszük az olvasztott margarint, a sót, az élesztőport, a tojást, a cukrot, a langyos tejet, és géppel jól összedagasztjuk. (Természetesen, kézzel s kidagaszthatjuk.)

Letakarjuk, fél órát pihentetjük, majd folpackba csomagolva 4 órára betesszük a hűtőbe.

A hűtőből kivett tésztát leakarva szoba hőmérsékleten fél órát hagyjuk felmelegedni.

Közben elkészítjük a kókusz tölteléket: a tejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a margarint, a cukrot, az aromát és addig melegítjük, míg a cukor és a margarin el nem olvad, (Nem szabad forralni!) Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, jól összekeverjük, és félre tesszük hűlni.

Egy lisztezett, sík felületen a tésztát kicsit oválisra kinyújtjuk, úgy hogy a másfél tábla csokit rendesen betudjuk fedni.

A kókusz masszát ráhelyezzük a tészta közepére, majd erre rátesszük a másfél tábla csokit. A tészta kilátszó oldalait éles késsel bevágjuk. (Azonos számú csíkot vágjunk.)

A tészta csíkokat felváltva egymásra és a csokoládéra hajtogatjuk. Letakarjuk és kb. 20-30 percig pihentetjük.

A töltött tésztát egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük, és a tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig szép aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét.

A receptet Tündi konyhája küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk