Bounty golyó

Bounty golyó
Elkészítési idő
4,0 14 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 28-30 db golyóhoz:
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tábla csokoládé (60%-os)
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tábla csokoládé (60%-os)

Elkészítés:

A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd a masszát kézzel összegyúrjuk. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá.) Ezután nedves kézzel kb. diónyi nagyságú golyókat formáljunk belőle, majd egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. 1-2 órára a fagyasztóba tesszük, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.

A csokoládét egy fém tálba tördeljük, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve felolvasztjuk.

A fagyasztóból kivesszük a kókuszgolyókat, majd egyesével bevonjuk az olvasztott csokoládéval. (Én hurkapálcát szúrtam a golyóba, majd belemártottam az olvasztott csokoládéba. Ezután hagytam a felesleges csokoládét lecsepegni, majd visszahelyeztem a sütőpapírral bélelt tálcára.) Mivel a golyók hidegek, így a csokoládé gyorsan megdermed rajtuk.

Az elkészült golyókat ízlés szerint becsomagolhatjuk, és akár el is ajándékozhatjuk. Hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti