Boszorkány máglya

Boszorkány máglya

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15-20 darab babapiskóta
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor ízlés szerint
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl cukrozott tejszínhab
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük, elkeverjük, hogy feloldódjon.

A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat, és egy üvegtál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenyemasszát ráreszelünk.

A csokit gőz felett megolvasztjuk és elfelezzük. Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel úgy, hogy öntet sűrűségű legyen. Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget, majd a felvert tejszínt rákenjük. A tetejét elsimítjuk, és a maradék olvasztott csokival meglocsoljuk.

Néhány órára hűtőbe tesszük, amíg a piskóta megpuhul.

Neked ajánljuk