Borzaska csirkemellből salátával

Borzaska csirkemellből salátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 szelet csirkemellfilé
  • 5-10 dkg finomliszt
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 egész tojás
  • 4-5 evőkanál tej

a tetejére:

  • reszelt sajt
  • 10 dkg tejföl
  • 4- 5 evőkanál
  • fokhagyma
  • 2-3 gerezd

valamint:

  • saláta

Elkészítés:

A csirkemellet nagyobb darabok darabokra vágjuk és kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.

Elkészítjük a masszát: a lisztet és a tojást elkeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, amíg sűrű masszát nem kapunk. Sózzuk borsozzuk, ezután belereszeljük a fokhagymát és a burgonyát. Jól elkeverjük.

A csirkemell szeleteket belemártjuk a masszába és forró olajban kisütjük (mindkét oldalát).

A kész húst a fokhagymával elkevert tejföllel tálaljuk. Resztelt sajttal megszórjuk a tetejét, dresszinggel leöntött salátával kínáljuk.

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk