Borzaska csirkemellből salátával

Borzaska csirkemellből salátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 szelet csirkemellfilé
  • 5-10 dkg finomliszt
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 egész tojás
  • 4-5 evőkanál tej
  • a tetejére:
  • reszelt sajt
  • 10 dkg tejföl
  • 4- 5 evőkanál
  • fokhagyma
  • 2-3 gerezd
  • valamint:
  • saláta
  • 3 szelet csirkemellfilé
  • 5-10 dkg finomliszt
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 egész tojás
  • 4-5 evőkanál tej
  • reszelt sajt
  • 10 dkg tejföl
  • 4- 5 evőkanál
  • fokhagyma
  • 2-3 gerezd
  • saláta

Elkészítés:

A csirkemellet nagyobb darabok darabokra vágjuk és kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.


Elkészítjük a masszát: a lisztet és a tojást elkeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, amíg sűrű masszát nem kapunk. Sózzuk borsozzuk, ezután belereszeljük a fokhagymát és a burgonyát. Jól elkeverjük.

A csirkemell szeleteket belemártjuk a masszába és forró olajban kisütjük (mindkét oldalát).

A kész húst a fokhagymával elkevert tejföllel tálaljuk. Resztelt sajttal megszórjuk a tetejét, dresszinggel leöntött salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti