Borzas túrós

Borzas túrós

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 dl tej
  • 1 tojássárga
  • 1/4 tasak sütőpor
  • 3 ek. kakaó

A krémhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom, majd 2 felé veszem, fóliába csomagolom őket és 3 órát fagyasztom, hogy reszelhető legyen.

A krémhez áttört túrót, porcukrot, tojássárgát, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot keverek ki, majd zsemlemorzsával és rumba áztatott mazsolával szórom. Végül felvert tojásfehérjét forgatok a krémbe.

Tepsibe reszelem az egyik tésztát, ráhalmozom a krémet, utána a másik cipót reszelem a tetejére.

Legkeveréssel sütöm 170 fokon, tűpróbáig.

Neked ajánljuk