Borzas sajtos-burgonyás csirkefalatok rizzsel

Borzas sajtos-burgonyás csirkefalatok rizzsel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • a bundához:
  • 1 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 db burgonya reszelve
  • pici só
  • 1 késhegynyi őrölt fehér bors
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál finom liszt
  • továbbá:
  • 5-10 dkg körüli finomliszt
  • a sütéshez:
  • 5 dl étolaj
  • a rizskörethez:
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • őrölt bors
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 1 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 db burgonya reszelve
  • pici
  • 1 késhegynyi őrölt fehér bors
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál finom liszt
  • 5-10 dkg körüli finomliszt
  • 5 dl étolaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • őrölt bors

Elkészítés:

A csirkemellet közepes darabokra szeljük fel. Megmossuk, a vizet lecsepegtetjük róla. Mindkét oldalát besózzuk, borssal megszórjuk.

A bundához valókat összekeverjük. Először lisztbe, majd a masszába forgatjuk és fedő alatt, lassú tűznél, felhevített olajban kisütjük.

A körethez a rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Felhevített olajon kissé felforrósítjuk, kevergetjük. Sóval, borssal meghintjük. A vizet felforraljuk, és ráöntjük. Fedő alatt pároljuk, majd 200 fokra előmelegített, de lekapcsolt sütőbe betesszük, ahol szépen készre dagad a fedő alatt.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!