Borsós szalonnás juhsajtos tészta

Borsós szalonnás juhsajtos tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g szalonna kockára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 480 ml főzőtejszín
  • 120 g juhsajt
  • 230 g borsó (télen konzerv vagy mirelit)
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 400 g tészta
  • só és bors ízlés szerint
  • kakukkfű a meghintésre
  • 200 g szalonna kockára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 480 ml főzőtejszín
  • 120 g juhsajt
  • 230 g borsó
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 400 g tészta
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben a szalonnát kevés zsiradékon sütni kezdjük, majd amikor már barnulni kezd, hozzáadjuk a fokhagymát. Addig sütjük, amíg a szalonna ropogós nem lesz. Amikor kész, egy tálba tesszük. A borsót sós vízben puhára főzzük.

Egy nagy edényben vizet forralunk két evőkanál sóval és egy kevés olívaolajjal. Amikor már lobog a víz beletesszük a tésztát és puhára főzzük. A szalonna zsírjában közepes lángon felolvasztjuk a vajat. Amikor már buborékosodni kezd, hozzáadjuk a lisztet és habverővel keverni kezdjük. Folyamatos keverés mellett lassan és több részletben hozzáöntjük a tejszínt. Közepes hőmérsékleten addig főzzük, amíg forrni nem kezd és kissé meg nem vastagodik.

Amikor forrni kezd, alacsonyra vesszük a hőt és addig főzzük, amíg olyan vastagságú nem lesz, hogy egy fakanál hátulját teljesen befedi. Ekkor hozzámorzsoljuk a juhsajtot és addig keverjük, amíg az fel nem olvad. Sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük. Végezetül hozzáadjuk a tésztát, a borsót és a szalonnát. Alaposan összeforgatjuk, majd morzsolt juhsajttal és kakukkfűvel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!