Borsós raguleves csurgatott tésztával

Borsós raguleves csurgatott tésztával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 30 dkg sertéscomb
  • 3 ek. olaj
  • 1 dkg liszt
  • 1 mk. fűszerpaprika
  • 1 ek. vágott petrezselyem

A levesbetéthez:

  • 1 tojás
  • 4 dkg liszt

Elkészítés:

Pirítsd a felkockázott husit fehérre egy kevés forró olajon. Sózd, öntsd fel egy kis vízzel, párold puhára fedő alatt.

Ha már félig puha, szórd meg liszttel, pirítsd meg, hintsd meg a pirospaprikával, végül öntsd fel 1 liter vízzel.

Forrald fel, majd karikázd bele a sárgarépát, majd 10 perc múlva rakd bele a kifejtett borsót és a felkarikázott pórét. Sózd, borsozd, szórd meg petrezselyemmel, majd főzd puhára.

A tésztához keverd ki a tojást a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, csurgasd a tésztát a levesbe. Forrald össze 2 perc alatt, tálald.

Neked ajánljuk