Borsóleves galuskával

Borsóleves galuskával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 db kisebb burgonya
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb karalábé
  • vöröshagyma
  • olaj
  • vegeta
  • őrölt pirospaprika
  • 1,5-2 liter víz
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 db kisebb burgonya
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb karalábé
  • vöröshagyma
  • olaj
  • vegeta
  • őrölt pirospaprika
  • 1,5-2 liter víz
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítés:

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a borsót és kicsit összepároljuk. Ezután megszórjuk ízlés szerint piros paprikával és felöntjük vízzel.

A burgonyát, répát, petrezselymet és a karalábét meghámozzuk, majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez, amit sóval vegetával ízesítünk.

Ameddig fő elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle. A nokedli tésztát forrásba lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez.

Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!