Borsókrémleves

Borsókrémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg kukorica
  • 3 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál édes pirospaprika
  • 4 evőkanál aprított metélőhagyma
  • 1 l víz
  • 1 evőkanál tejszín
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 dkg borsó
  • ételízesítő

Elkészítés:

Elkészítés:

Főzzük a borsót 20 percig sós vízben!

Tegyük bele a kukoria 3/4-ét, majd turmixoljuk össze az egészet! Nyomjuk át szitán, öntsük fel vízzel, és esetleg sózzuk után!

Keverjük össze a tejfölt, a pirospaprikát, a tejszínt és a keményítőt! Habarjuk be vele a levest! Forraljuk fel! Szórjuk meg tálalás előtt a megmaradt kukoricával és a metélőhagymával!

Neked ajánljuk