Hozzávalók:
  • 50 dkg borsó
  • 5 ek. liszt
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1/2 ek. só
  • 1/2 ek. pirospaprika
  • olaj
  • petrezselyemzöld
  • 50 dkg borsó
  • 5 ek. liszt
  • 1 ek. ételízesítő
  • 1/2 ek.
  • 1/2 ek. pirospaprika
  • olaj
  • petrezselyemzöld

Borsófőzelék

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Egy közepes lábosba önts kis olajat, tedd fel melegedni, és rakd bele a zöldborsót! Fedd le, és néha kevergesd fel, forrósítsd fel! Add hozzá az 5 kanál lisztet! Folyamatosan kevergesd! Ha már megpirult a liszt, add hozzá a pirospaprikát! Keverd el, és öntsd fel 2 dl hideg vízzel!

Alaposan keverd el, ne maradjon csomós! Apránként önts hozzá fél liter vizet! Add hozzá az ételízesítőt, keverd el jól! Kóstold meg, és ha úgy érzed sótlan, akkor tedd bele a fél kanál sót! A borsó közben már megpuhult, de főzd még 5 percig!

Közben mosd meg, majd vágd apróra a petrezselyemzöldet, aztán kapard a borsófőzelékhez! Keverd el!

Sült hússal tálalhatod!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti