Hozzávalók:
  • 4 cékla
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 főtt tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 erőleveskocka
  • bors
  • köménymag
  • 1 tk. cukor
  • ecet
  • 4 cékla
  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 erőleveskocka
  • bors
  • köménymag
  • 1 tk. cukor
  • ecet

Borscs

Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A céklákat nyersen megpucoljuk, közepes nagyságúra reszeljük, és olajon kb. 10 percig pici sóval pároljuk.

Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a húsleveskockát, és ízesítjük köménymaggal és pici borssal.

Közben a tojásokat héjában keményre főzzük, majd tojásszeletelővel csíkokra vágjuk. A levest tejföl és liszt keverékével besűrítjük, ecettel és cukorral ízesítjük, és betétnek beletesszük a tojáscsíkokat.