Boroshordó (csoki torta)

Boroshordó (csoki torta)

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 kanál liszt
  • 10 kanál cukor
  • 2 kanál kakaópor
  • 1 zacskó sütőpor
  • kis citromlé

a krém hozzávalói:

  • 2 zacskó csokoládés pudingpor
  • 1/2 liter víz (én vízzel készítem a pudingot, de természetesen lehet tejjel is)
  • 25 dkg margarin
  • 20-25 dkg cukor
  • 1 tábla étcsoki
  • kis rum, vagy aroma.

a díszítéshez:

  • nyújtható cukormáz vagy marcipán

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját a cukorral és pici citromlével habosra keverjük. A tojások fehérjét kis sóval keményre verjük. A sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet apránként a tojásos masszához keverjük, majd óvatosan fakanállal hozzáadjuk a kemény habot. Papírral bélelt nagyméretű (gáztepsi) tepsibe simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

Ha kihűlt, keresztben kettévágjuk, majd mindkettőt lapjában szintén ketté. (Így lesz 4 lapunk). Egymásra téve „hordó” alakra kifaragjuk. (A leeső maradékból kis csokis, rumos golyókat készíthetünk).

A krémhez a vízben megfőzzük a pudingokat, még melegen belekeverjük a darabokra tört csokoládét, és kihűtjük. A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük, rummal ízesíthetjük. Betöltjük a lapokat, kívülről is vékonyan bekenjük. Barnára színezett cukormázzal, vagy marcipánnal díszítjük.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk