Boros szilvakrémleves

Boros szilvakrémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 üveg szilvabefőtt
  • 5 dl édes vörös desszertbor
  • 3 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 15 dkg cukor
  • pici só

A díszítéshez:

  • borban áztatott mazsolaszemek

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 8 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

A tejet felforraljuk és 2-3 kanalanként beleforgatjuk a habgaluskát, megfordítjuk, majd szűrőre kiszedjük.

Egy tálkában a tojássárgáját a fűszerekkel, a cukrokkal és narancshéjjal elkeverjük, hozzáadjuk a rizslisztet is, egy kis borral fellazítjuk.

A tejszínt, a pépesített szilvabefőttel melegíteni kezdjük, kevergetés közben hozzáadjuk a tojássárgájás keveréket és a vörösbort is. Forrásig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről.

Neked ajánljuk