Boros spárgaleves

Boros spárgaleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g spárga
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 40 g vaj
  • 40 g liszt
  • 750 ml húsleves (kockából)
  • 100 ml fehér bor
  • 200 g tejföl
  • bors
  • szerecsendió

A tálaláshoz:

  • pirított kenyérkockák

Elkészítés:

Megtisztítjuk a spárgát: 10-15 percre jéghideg vízbe áztatjuk, ezután a leszárogatott spárgák könnyebben hámozhatók. A legjobb a speciális spárgahámozó, de a jó éles krumplihámozó is megteszi. A spárgát a fejénél fogjuk meg és a fölső harmadától lefelé hámozzuk meg, majd az alsó végéről vágjuk le a beszáradt darabot. A megtisztított spárgát 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

A sót és a cukrot 1 liter forrásban lévő vízhez adjuk, beletesszük a spárgát és 12-15 percig főzzük.

Közben a vajat egy serpenyőben felhevítjük. A tüzet mérsékeljük alatta, megpirítjuk rajta a lisztet, és felöntjük a húslevessel. Hagyjuk a levest felforrni, majd rövid ideig főzzük. Belekeverjük a bort és a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Beletesszük a spárgát, egyet rottyantunk rajta, majd csészékben, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Neked ajánljuk