Bőrös sertéssült kapros káposztával

Bőrös sertéssült kapros káposztával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg fehérkáposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2+5 evőkanál olaj
  • 1+1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 szelet bőrös sertéslapocka
  • 1 kg fehérkáposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2+5 evőkanál olaj
  • 1+1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 szelet bőrös sertéslapocka

Elkészítés:

A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, félbevágjuk, ujjnyi csíkokra metéljük. A kaprot felaprítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

A szalonnát felkockázzuk, 2 evőkanál olajon megpirítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és hozzáadjuk a kapor felét. Belekeverünk 1 kávéskanál pirospaprikát, és a káposztát. Ízlés szerint sózzuk, mérsékelt tűzön saját levében puhára pároljuk (35-40 perc).

Elkeverjük a tejfölben a lisztet, a káposztához adjuk, jól összeforraljuk, megszórjuk a maradék kaporral, és melegen tartjuk.

A lapocka bőrét beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Tűzálló tálba, tepsibe tesszük, kevés olajat öntünk alá, és ropogósra sütjük.

Tálaláskor körberakjuk káposztával, és további tejfölt kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Szalai Szilvia küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti