Boros pecsenye

Boros pecsenye

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg sertéscomb szelet
  • 1.5 kiskanál só
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • csiperkegomba (ízlés szerint)
  • 6 dkg vaj
  • 2 db zsemle
  • 2 dl fehérbor
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1-2 szál vad majoranna
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 kiskanál ételízesítő por
  • 1-2 mokkáskanál paradicsompüré
  • 1 csapott teáskanál finomliszt

Elkészítés:

Húst téglalap alakúra kiverjük, 1 kiskanál sóval behintve félrerakjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és az olvasztott vajra dobjuk. Lefedve, kis lángon, a saját levében 20 perc alatt puhára pároljuk, majd hűlni hagyjuk.

A zsemléket 1 dl bor és 2 dl víz keverékében megáztatjuk (belenyomkodjuk), majd kifacsarjuk. A puha zöldséggel együtt ledaráljuk, a tojással összedolgozzuk. A borssal, a szegfűborssal, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, fél kiskanál sóval ízesítjük. A zsemlemorzsát beledolgozzuk, majd vastagabb csíkban a kiterített hússzeletek közepére halmozzuk. Föltekerjük. Akkor jó, ha a hús a töltelék fölött pontosan összeér, majd megolajozott alufóliába csomagoljuk. Annyi forrásban lévő vízbe rakjuk, amennyi pont ellepi, és az ételízesítőt beleszórjuk. Ha forr, kis lángra állítjuk, 40 percig főzzük. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd a fóliából kicsomagoljuk.

Ezután a maradék forró olajon megpirítjuk, újra félrerakjuk. Visszamaradó zsírjában először a paradicsompürét, majd a lisztet pirítjuk fél percig, azután a maradék 1 dl borral és 2 dl ételízesítős főzővízzel fölöntjük. 2-3 percig forraljuk, ha kell utánaízesítjük, azután leszűrjük, és tálaláskor a fölszeletelt pecsenye köré öntjük.

Petrezselymes vajas burgonya vagy párolt rizs illik köretnek hozzá.

A receptet Némethné Zsuzsa küldte be. Köszönjük4

Neked ajánljuk