Boros-mézes libasült

Boros-mézes libasült

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 libacomb
  • szárnyas fűszerkeverék
  • bors
  • 2 hagyma
  • 2 alma
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 3 ek. Édes Anna
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek. méz

Elkészítés:

A libacombokat megmosom, sóval és szárnyas fűszerkeverékkel alaposan bedörzsölöm, és egy jénaiban elhelyezem.

Az almát megmosom, a magházát kiszedem, cikkekre vágom, és a húsra szórom. A hagymát megtisztítom, cikkelyekre vágva a húsra szórom, így teszek a paprikával és paradicsommal is. Az összes zöldségre-gyümölcsre szórok még egy kis fűszert és sót, illetve kiskanállal szépen eloszlatva az Édes Annát.

A húsok alá öntöm a fehérbort, a mézet a húsokra-zöldségekre-gyümölcsökre csurgatom. Lefedem ezüstpapírral, és 2,5 órára a sütőbe teszem 200 fokra.

Ha lejárt az idő, 30 percig ezüstpapír nélkül sütjük, majd kiveszem, és egy bögrébe merőkanállal lemerem a keletkezett levet és zsírt.

Visszateszem a sütőbe a tálat, és a combok mindkét oldalát 10-10 percig grill fokozaton pirosra-ropogósra sütöm. Időnként a maradék szafttal meg is locsolom.

Végül a libacombokat a sült zöldségekkel-gyümölcsökkel és a sűrű szafttal együtt, rizzsel tálalom.

Neked ajánljuk