Boros marharagu

Boros marharagu

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,2 kg marhalapocka, 5 cm-es darabokra vágva
  • 30 ml olívaolaj
  • 4 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 sárgarépa, vastagra karikázva
  • 2 zeller szára, vastagra karikázva
  • 1 evőkanálnyi friss kakukkfű
  • 2 friss rozmaring ág
  • 2 babérlevél
  • 1 pohár száraz vörösbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 db 400 g-os hámozott negyedelt paradicsom konzerv (vagy ha már van, friss paradicsom, meghámozva)
  • 240 ml marhahúsleves (kockából)
  • 4 kis piros chili, hosszában félbevágva

Elkészítés:

Az olajat egy nagy vastag falú lábasban közepes lángon felhevítjük. A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd több tételben az olajon minden oldalát megpirítjuk (4-5 perc adagunkén). A lábasból kivesszük és egy tálba félretesszük.

Az összevágott vöröshagymát a sárgarépa- és zellerkarikákkal a lábasba tesszük, 3 percig pirítjuk (vagy amíg barnulni nem kezd), hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot és a babérlevelet, 1-2 percig tovább pirítjuk, amíg az illata érződni nem kezd. Ekkor hozzáöntjük a bort, két percit tovább főzzük, majd visszatesszük hozzá a húskockákat is.

Hozzáadjuk a paradicsom konzervet és –pürét, felöntjük a marhahúslevessel, majd a lángot nagyobbra véve alatta felforraljuk. Megint csökkentjük a hőt (takarékra vesszük) és fedő alatt két óráig – vagy amíg a marha meg nem puhul – tovább főzzük. Hozzákeverjük a chilit (ízlés szerint), ha szükséges, sózzuk és borsozzuk és további tíz percig főzzük.

Ízlés szerint tésztával, galuskával vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Neked ajánljuk