Boros kiflik

Boros kiflik
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 25 dkg disznózsír
  • 2 dl édes fehérbor
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 evőkanál cukor
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 25 dkg disznózsír
  • 2 dl édes fehérbor
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 evőkanál cukor
  • 20 dkg szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet a hideg zsírral és a sóval elmorzsoljuk.

A borban elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd összegyúrjuk a lisztes keverékkel.

Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral köröket szaggatunk belőle. A körök közepére rakjuk a fél teáskanál tölteléket, majd a körök két szélét két ujjal összecsípjük, vagy feltekerjük.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, de nem szabad lassan sütni, mert akkor szétkel a tészta.

Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.