Bőrös karaj almával, hagymával és burgonyával sütve

Bőrös karaj almával, hagymával és burgonyával sütve
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet bőrös karaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6-7 db apróbb fej hagyma (vagy zöldhagyma)
  • 10 szem apróbb burgonya
  • 4 db nagy savanykás alma
  • 4 szelet bőrös karaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6-7 db apróbb fej hagyma (vagy zöldhagyma)
  • 10 szem apróbb burgonya
  • 4 db savanykás alma

Elkészítés:

A fűszereket összekeverjük, majd bekenjük vele a húsokat és pár órára a hűtőbe tesszük. (Lehet egy éjszaka is.)

A befűszerezett húsokat jénaiba vagy egyéb tűzálló tálba rakjuk, mellé tesszük a többi hozzávalót – a hagymát, burgonyát megtisztítva egészben, az almát félbe vágva. Alufóliával lefedjük és közepes lángon kb. 90 percig sütjük, majd a fóliát levéve további 25-30 percig, amíg a teteje kicsit megpirul. Így egyszerre elkészül a hús és a köret is.

Az alma nagyon különleges ízt ad a hús mellé sütve.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!