Boros kacsacombok

Boros kacsacombok

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 egész kacsacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • *

a körethez:

  • 4 egész kacsacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • *
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 3 evőkanál olaj
  • 25 dkg rosé szőlő
  • 25 dkg fehér szőlő

Elkészítés:

A kacsacombokat megmossuk, leszárítjuk, bőrüket éles késsel rézsútosan beirdaljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kacsacombokat sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, tepsibe fektetjük a bőrös felükkel felfelé, aláöntjük a fehérbort, 1 deci vizet és alufóliával lefedve a sütőben, háromnegyed puhára pároljuk (kb. 2 óra). Végül a fóliát eltávolítva a húst piros-ropogósra sütjük.

Közben a körethez a rizst megmossuk, lecsepegtetjük, mélyebb edényben a forró olajon gipszfehérre sütjük, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 15 perc alatt megpároljuk.

A szőlőket leszemezzük, megmossuk, félbevágjuk, a rizshez keverjük. Tálaláskor a gyümölcsös rizst tányérra szedjük vagy formázzuk, mellé fektetjük a ropogós kacsacombot, és meglocsoljuk a boros szaftjával.

Neked ajánljuk