Boros csokitorta

Boros csokitorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 15 dkg liszt
  • fél citrom reszelt héja

A formához:

  • diónyi vaj
  • kakaópor

a fehércsokikrémhez:

  • 2 db tojássárgája
  • 2 cl fehér rum
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg fehércsoki

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a sütőport, a reszelt csokit, a fahéjat, a kakaót, a sót, a lisztet és a citromhéjat. A tojásos krémhez adagoljuk a borral együtt. Egy tortaformát kivajazunk. Meghintjük kakaóval, beleöntjük a tésztát, majd 165 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

A krémhez felverjük a tejszínt, és hozzáadjuk a 2 tojássárgáját. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, majd hozzákeverjük a tejszínhabhoz. Hozzáadjuk a rumot, majd hűtőben tároljuk 1,5 órát.

Betöltjük vele a ketté vágott piskótát.

Neked ajánljuk