Borleves

Borleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 liter fehérbor
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 4 db fahéjrúd
  • 5 db tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 1 db bio citrom héja vastagon szeletelve
  • 1 liter fehérbor
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 4 db fahéjrúd
  • 5 db tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 1 db bio citrom

Elkészítés:

A fehérbort a fűszerekkel és a citrom héjával először alacsony hőfokon melegíteni kezdjük. A cukrot kikeverjük a tojások sárgájával, majd kevés vizet adunk hozzá – csak annyit, hogy könnyedén önthető legyen.

Amikor a bor már forrni kezd, vékony sugárban elkezdjük hozzáönteni a cukros tojássárgáját, miközben folyamatosan keverjük a habverővel. (Fontos, hogy nem szabad egyből beleönteni tojásokat a forró borba, mert akkor az összekapja). Majd addig keverjük a habverővel, amíg a tetején keletkező hab el nem tűnik. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!