Borjúraguleves gazdagon

Borjúraguleves gazdagon

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúhús
  • 15 dkg szőlő
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db citrom leve
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. vágott petrezselyem
  • 4 szál kakukkfű
  • bors

A galuskához:

  • 6 dkg liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Olajon színtelenre sütöm a kockázott húst, ízesítem sóval, borssal, kakukkfűvel és kis vízzel párolom.

Mikor majdnem puha, akkor belerakom a feldarabolt zöldségeket és a félkarikára vágott pórét.

Liszttel szórva pirítom és 1 liter vízzel felöntöm.

Összedolgozom a lisztet, tojást, csipet sót, kis vizet és a levesbe szaggatom a galuskákat.

Petrezselyemmel hintem, felezett, magozott szőlőszemeket, citromlevet adok hozzá.

Átforralva készen is van.

Neked ajánljuk