Borjúpörkölt

Borjúpörkölt

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg borjúlapocka
  • 1 fej nagy vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. liszt
  • 1 ek. pirospaprika
  • kakukkfű
  • rozmaring

Elkészítés:

A húst felkockázzuk.

Az aprított hagymát olajon dinszteljük, pirospaprikával hintjük és kevés vizet öntünk alá.

Lepirítjuk, majd mehet bele a hús, amit lefedve színtelenre párolunk.

Ekkor vízzel felengedjük, hogy a húst épp ellepje, utána ízesítjük.

Kis lángon, lefedve, puhára pároljuk.

Liszttel sűrítjük a szaftját és tejföllel, tejszínnel habarjuk, átforraljuk, így készen is van.

Hasonló receptek