Borjúpörkölt

Borjúpörkölt

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg borjúhús (vegyes részekből)
  • 2 közepes nagyságú hagyma
  • zsír
  • pirospaprika
  • 2 szem paradicsom
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • fokhagymakrém
  • burgonya
  • uborka
  • tejföl
  • ecet

Elkészítés:

Felkockázzuk a húst, ezután megmossuk. A hagymát megpucoljuk és felrakjuk, zsiradékon megpirítjuk. A pirospaprikát, paradicsomot és a fűszereket is beletesszük, majd később a húst. Összekeverjük és egy kis vizet öntünk alá. Lefedjük és puhára főzzük.

Közben az burgonyát sós vízben megfőzzük. Az uborkasalátát is elkészítjük. Megpucoljuk, legyaluljuk, sózzuk, öntünk rá ecetet. Kevergetjük és mielőtt tálalnánk, kinyomjuk az uborkalevét, és tejfölt teszünk rá.

Ha kell, még tehetünk rá ecetet. Attól függ, ki mennyire savanyúan szereti.

Neked ajánljuk