Borjúleves gombóccal

Borjúleves gombóccal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjúhús
  • 1 szál fehérrépa
  • 10 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • egész bors
  • 1 db répa
  • 1 db zeller
  • liszt
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg margarin
  • 2 rózsa karfiol
  • 10 dkg borsó

A burgonyagombóchoz:

  • 1 tojássárgája
  • 2-3 szem krumpli

Elkészítés:

Elkészítés:

Kockázzuk fel a húst! Tegyük fel főni! Ha felforrt, habozzuk le, ízesítsük sóval, és rakjuk bele a hagymát és a borsot egy fűszerzacskóban!

Hámozzuk meg a krumplikat! Sós vízben főzzük meg, majd törjük össze! Összedolgozzuk 1 tojássárgájával, és meggy nagyságű gombócokat formázunk.

A zöldségeket a félig puha húshoz rakjuk. Amikor a zöldségek már félig puhultak, adjuk hozzá a borsót és a karfiolt, majd mielőtt kész lenne, sűrítsük be vajon világosra pirított petrezselymes rántással! Adjuk hozzá a vajon megpárolt gombát! Öntsük fel tejszínnel, és tegyük bele a gombócokat! Készre főzzük.

Neked ajánljuk