Borjúfasírt tésztával töltve

Borjúfasírt tésztával töltve

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált borjúhús
  • 10 dkg szélesmetélt
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 2 db tojás
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1 ek. száraz fehérbor
  • 1 ek. tejföl
  • 2 mk. vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. vágott petrezselyem
  • csipet reszelt szerecsendió
  • csipet őrölt cayenne bors

Elkészítés:

A tésztát épp hogy puhára főzöm sós vízben, majd leszűröm.

A gombát és fokhagymát felaprítom, a morzsát pár percig borban áztatom, majd a darált hússal keverem.

Mehet bele a gomba, fokhagyma, kissé felvert tojás, tejföl, vágott petrezselyem, és ízesítem a borssal, szerecsendióval, sóval.

A felét egy kikent formába simítom, erre kerül csíkban a tészta, majd a maradék massza.

220 fokon sütöm 50-55 percet.

Neked ajánljuk