Borított sertésbora

Borított sertésbora

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • őrölt bors
  • kevés olaj a sütéshez

A borító raguhoz:

  • 3 kanál tejföl
  • 100 g előfőzött csirkemáj
  • 150 g reszelt trappista vagy más keményebb sajt
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • kevés só
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon, vagy grillserpenyőben minden szeletet megsütünk. A megsült szeleteket papírtörlőre szedjük.

Ugyanabban a serpenyőben a megmaradt zsiradékon a tejfölt összekeverjük az elkapart csirkemájjal, majd hozzádaraboljuk az előzőleg beáztatott zsemlét, a petrezselyem zöldet, a borsot, a tojást, majd a reszelt sajt felét. Lehúzzuk a tűzről, majd addig keverjük, míg csomómentes keveréket nem kapunk. Az előzőleg megsült húsok tetejére halmozzuk.

A maradék sajttal megszórva sütőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt készre sül. Mivel a hús, és a tetején lévő ragu is előzőleg meg lett sütve, csak pár perc kell, hogy elkészüljön.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk