Borított karamellás almatorta

Borított karamellás almatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárga
  • 3 ek. hideg víz

A karamellás almához:

  • 1 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

Összedolgozom a lisztet, porcukrot, reszelt vajat, hogy morzsás legyen, ekkor vizet és tojássárgát adok hozzá.

Az összegyúrt tésztát fóliába csomagolva hűtőbe teszem 30 percre.

A hámozott almát felszelem vékonyra.

Olvasztott vajon cukrot pirítok, majd az almát hozzáteszem ás fedő alatt párolom, hogy végül karamellás legyen az alma.

A tésztát kcisit nagyobbra nyújtom mint a serpenyő és a töltelákre teszem, majd széleit behatjom az alma alá.

Több rétegnyi alufóliába csomagolom a serpenyőt és 200 fokos sütőben sütöm 25 percet.

Ha kész akkor kiborítom és készen is van.

Neked ajánljuk